Αν στο σχολείο σας ψάχνετε να αγοράσετε προτζεκτορα ή να ζητήσετε προσφορά για διαδραστικό πίνακα με πλαίσιο αλουμινιουίσως να googlarete στο skroutz ή το bestprice για να πετύχετε την καλύτερη τιμή . Και δεν αποκλείεται ψάχνοντας με λέξεις κλειδιά όπως προτζεκτορ ή projector για ταινίες να σας προτείνει το Πλαίσιο για διαδραστικό πίνακα , ή το Public για διαδραστικό projector ή το mediamarkt για projector home cinema . Ακόμα ίσως δείτε το Plaisio για οθόνη-πανί προβολής ή ασπροπίνακα και πιθανά τον Κωτσόβολο kotsovolo s με λίγο χαμηλότερη τιμή για τον projector που ψάχνετε. Το ΠΛΑΙΣΙΟ ας πούμε είναι ένα καλό κατάστημα που μπορείτε να βρείτε καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα. Όμως αναρωτηθείτε αν θα βρείτε σε μια αλυσίδα καταστημάτων την εξειδίκευση , την τεχνική υποστήριξη και την άμεση ανταπόκριση και εξυπηρέτηση που θα σας προσφέρει για τους διαδραστικούς πίνακες , τους διαδραστικούς προτζέκτορες ή τους ασπροπίνακες και το πανί προβολής. Ρωτήστε αν συνεργάζεται με τ ην Conceptum με τα 22 χρόνια εμπειρίας εγκαταστάσεων και εξειδίκευσης στην εκπαιδευτική τεχνολογία ! Η Conceptum είναι εγγύηση ότι θα σας λύσει όλες τις απορίες για το πως χρησιμοποιείται ένας διαδραστικός πίνακας, θα σας εκπαιδεύσει, θα καλιμπράρει και θα ρυθμίσει τα λογισμικά του διαδραστικού σας προτζέκτορα. Ειδικά μάλιστα αν ψάχνετε για κορυφαία ποιότητα προβολής όπως με προβολικό EPSON ή VIEWSONIC και για εκπαιδευτικό ψηφιακό διαδραστικό λογισμικό και περιεχόμενο LMAtool . Αγοράστε τον εξοπλισμό σας από ένα συνεργάτη της CONCEPTUM και απαιτείστε την ποιότητα που αξίζει στους μαθητές σας, το σχολείο σας και τους συνεργάτες σας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας δεν θα απογοητευτείτε και δεν θα ρισκάρετε διότι σας αξίζει ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ- Expert !

Οδηγός Αγοράς Βιντεοπροβολέα Για Σχολική Χρήση - Conceptum

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ (ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡ-PROJECTOR) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Συχνά μας έρχονται σχολεία έχοντας ένα κοινό ερώτημα όπως μας το διατυπώνουν οι Σχολικές Επιτροπές ή ο Σύλλογος γονέων και τις περισσότερες φορές ο Διευθυντής του σχολείου ή ένα καθηγητής Πληροφορικής επιφορτισμένος με το σχολικό εξοπλισμό.

Χρειαζόμαστε έναν βιντεοπροβολέα στο σχολείο μου, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για παρουσιάσεις (ως εποπτικό μέσο μέσα στην τάξη). Δε θα μπει σταθερός κάπου. Πρέπει να είναι σε μια τσάντα ειδική, και όποιος εκπαιδευτικός τον χρειάζεται θα τον μεταφέρει μαζί του από το γραφείο καθηγητών στην αίθουσα διδασκαλίας.

Και τότε αρχίζουν τα ερωτήματα που ξεκινούν συνήθως ότι: θέλω ένα οικονομικό και (δυστυχώς) ένα φθηνό προτζέκτορα ή αναρωτιούνται ποιος είναι ο καλύτερος projector (προτζέκτορ) που θα επιλέξω, ποιόν προτζέκτορα να διαλέξω, τί χαρακτηριστικά να έχει ο προτζέκτορας που θα διαλέξω, από πού να αγοράσω τον βιντεοπροβολέα μας!

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο βιντεοπροβολέας καλείται και Projector (προτζέκτορ) ή προβολικό, άρα και οι τρεις όροι αντιστοιχούν στην ίδια συσκευή.

 

Επιλογή Προτζέκτορα Σχολικής Αίθουσας

 

 

Καταρχήν, μιλώντας για σχολική αίθουσα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο προτζεκτορ (projector) θα πρέπει να έχει καλή φωτεινότητα για προβολή στην αίθουσα του σχολείου (πρωινές ώρες με ανοικτά φώτα ή και παράθυρα χωρίς κουρτίνες) καθώς και σχετικά καλή αντοχή και διάρκεια ζωής της λάμπας για κατά μέσο όρο 3-4 ώρες χρήσης ημερησίως, δηλαδή με 220 σχολικές μέρες αυτό ισοδυναμεί με 800-900 ώρες προβολής το χρόνο άρα σε 5 χρόνια περίπου 4-5.000 ώρες προβολής! Ένας Viewsonic και ένας Epson υπερκαλύπτει αυτές τις απαιτήσεις χωρίς να χρειάζεστε νέα λάμπα για αρκετά χρόνια αφού τα περισσότερα μοντέλα έχουν αναμενόμενη ζωή λάμπας 5 έως 10.000 ώρες.

 

Εναλλακτικά, ο προβολέας θα τοποθετηθεί μόνιμα με βάση στο ταβάνι κάποιας αίθουσας ή στο αμφιθέατρο.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η μετακίνηση του προτζέκτορα όσο η λάμπα είναι ζεστή μετά από προβολή μπορεί να αποβεί μοιραία για την λάμπα. Πρέπει όταν τελειώνει η προβολή να μπαίνει σε κατάσταση OFF αλλά χωρίς να βγαίνει από την πρίζα έτσι ώστε να λειτουργήσει ο μηχανισμός ψύξης της λάμπας. Προσοχή, αυτό ισχύει για όλους τους προτζέκτορες ανεξαρτήτως κατασκευαστή και τεχνολογίας με εξαίρεση τους LED.

Θα μπορούσαμε να σας δώσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση αλλά έτσι σε γενική συζήτηση αυτό θα ήταν άτοπο. Γι' αυτό σας παραθέτουμε στη συνέχεια μερικές οδηγίες και συμβουλές για το τι να προσέξετε ώστε να μην πάτε… αδιάβαστοι εκεί έξω στην αγορά του βιντεοπροβολέα σας.

Όταν επιλέγετε προτζέκτορα ή αλλιώς βιντεοπροβολέα ή προβολικό δώστε ιδιαίτερη σημασία στα παρακάτω χαρακτηριστικά και σημεία:

 • Αρχικό Κόστος αγοράς. Όμως μην σας παρασύρει. Δείτε το συνολικό κόστος όπως θα καταλάβετε παρακάτω.
 • Ο έμπορος να είναι επίσημος μεταπωλητής για τη χώρα μας (υπάρχουν πολλά παρατράγουδα με παράλληλες εισαγωγές που προσφέρουν αρχικά χαμηλότερο κόστος αγοράς αλλά τα βρίσκεις μπροστά σου κάποια στιγμή…)
 • Να έχει εμπειρία στη Σχολική Τεχνολογία και συνεργεία εγκατάστασης και τεχνικής υποστήριξης. Όχι απλά ένας box-mover!
 • Σε τι επιφάνεια θα προβάλει (μέγεθος, απόσταση, ποιότητα επιφάνειας). Π.χ. ασπροπίνακας, πανί προβολής, τοίχος, διαδραστικός πίνακας κλπ.
 • Εγγύηση συσκευής σε έτη
 • Αν η εγγύηση είναι on-site (έστω για 1 χρόνο) ώστε να μην χρειάζεται να τον στείλετε.
 • Ύπαρξη τεχνικής υποστήριξης στην Ελλάδα (να μην χρειάζεται να σταλεί στο εξωτερικό ο projector με ότι αυτό συνεπάγεται σε καθυστέρηση)
 • Εγγύηση λάμπας σε έτη και σε ώρες προβολής
 • Διάρκεια ζωής λάμπας (αναμενόμενη) σε οικονομική και κανονική χρήση
 • Κόστος αντικατάστασης της λάμπας
 • Διαθέσιμες πόρτες εισόδου και εξόδου (Input/output ports) π.χ. HDMI, VGA, USB, S-Video κλπ
 • Ελάχιστη φυσική ανάλυση προβολής (native resolution)-Καλύτερη ανάλυση συνεπάγεται μεγαλύτερη τιμή αγοράς του προτζέκτορα.
 • Φωτεινότητα σε ANSI LUMENS σε κανονική και σε οικονομική προβολή. Περισσότερα lumens, μεγαλύτερη τιμή αγοράς αλλά και κατανάλωσης ρεύματος.
 • Διαθεσιμότητα Vertical Horizontal Keystone ειδικά αν δεν τοποθετηθεί σε μόνιμη θέση
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου σε κανονική και σε οικονομική προβολή. Σημαντικό για μικρές τάξεις.
 • Αν έχει φίλτρα, κόστος των φίλτρων και συχνότητα αλλαγής των φίλτρων (Το σημείο αλλαγής πρέπει να είναι προσιτό προς αντικατάσταση του φίλτρου χωρίς την αναγκαστικά την απεγκατάσταση του προτζέκτορα από την βάση οροφής δηλ. κόστος, χρόνο ή εργασία)
 • Μιλήστε με κάποιον που γνωρίζει την εγκατάσταση και τη χρήση του συγκεκριμένου προβολέα που επιλέξατε.
 • Οι επαγγελματικοί προβολείς δεν πρέπει να σας μπερδεύουν γιατί έχουν ψηλό κόστος για άλλους λόγους.
 • Συνολικό λειτουργικό κόστος σημαίνει ότι κάθε προβολέας μετά τη αγορά του κοστίζει και ανάλογα με τη χρήση του (κατανάλωση ηλεκτρισμού / συντήρηση/ φίλτρα/ λάμπα). Έτσι θα πρέπει να κοιτάτε και την τιμή των ανταλλακτικών του βιντεοπροβολέα πριν την αγορά.

Ψάχνεται για Προτζέκτορες (Projectors) ιδανικούς για την τέλεια προβολή σε σχολική αίθουσα η για διαδραστικό πίνακα? Θέλετε προτζέκτορα ? Αναρωτιέστε ποιοσ ειναι ο καλυτερος προτζεκτορ, ( ή καλυτερος projector )? Δεν χρειάζεται να αναζητήσετε στο ιντερνετ προτζεκτορες κωτσοβολος, projector media markt, τι προτζεκτορα να αγορασω, projector για σχολειο, mini projector τιμες, βιντεοπροβολεας για σχολειο, ούτε να στραφείτε στην λύση για φθηνοι προτζεκτορες , oikonomikoi protzektoρ. Εδώ στην Conceptum έχουμε τον καλύτερο οδηγό αγοράς για οικονομικο βιντεοπροβολέα (projector) (Projectors: buying guide "οικονομικός (φθηνός) και καλός πρότζεκτορας ή αλλιώς βιντεοπροβολεας") Ψάχνεται για Διαδραστικο Πινακα ? Αναρωτιετσε ποιος είναι ο καλυτερος διαδραστικος πινακας ποιο διαδραστικο να διαλεξετε . Η απαντηση στα παραπανω ερωτηματα και στο ερωτημα θελω διαδραστικο ειμαστε εμεις , η Conceptum Ψάχνεται για Ασπροπινακα ? Αναρωτιετσε ποιος είναι ο καλυτερος ασπροπινακας για το σχολειο (pinakas gia sxoleio ) ή την τάξη σας ( pinakas taxh , pinakas sxolikh aiθουσα) ή ποιον ασπροπινακα να διαλεξετε . Η απαντηση στα παραπανω ερωτηματα και στο ερωτημα θελω ασπροπινακα βρισκετε εδω ,στην Conceptum Ποιοσ ειναι ο καλυτερος διαδραστικος πινακασ, ποιοσ ειναι ο καλυτερος ασπροπινακας, ποιο ασπροπινακα να διαλλεξω, ποιο προτζεκτορα να διαλεξω, ποιο διαδραστικο να διαλεξω, τι ασπροπινακα να διαλλεξω,τι προτζεκτορα να διαλεξω, τι διαδραστικο να διαλεξω,θελω ασπροπινακα, θελω προτζεκτορα θελω διαδραστικο πινακα

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν το κόστος του βιντεοπροβολέα. Άρα, ένας ΦΘΗΝΟΣ (στην αγορά του) δεν είναι κατ’ανάγκη και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ προτζέκτορας.

Δείτε στη συνέχεια ένα βοηθητικό πίνακα για το πώς να επιλέξετε την ανάλυση του βιντεοπρροβολέα σας. Οι μεγαλύτερες αναλύσεις υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις των προηγούμενων, αλλά αυξάνουν το κόστος αγοράς:

Οι κυριότερες αναλύσεις βιντεοπροβολέα / Videoprojector Είδος και Αντικείμενο προβολής

Ονομασία

Ανάλυση (σε pixels)

SVGA

800 x 600

Παρουσιάσεις Power point , στατικές εικόνες, γραφικά video σε χαμηλή ποιότητα προβολής

XGA

1024 x 768

Σχολική αίθουσα με προβολές βίντεο, video με μέτρια ποιότητα προβολής

720p

1280 x 720

Σχολική αίθουσα με προβολές βίντεο, Home Cinema πολύ οικονομικό, video με καλή ανάλυση

SXGA

1280 x 1024

Home Cinema οικονομικό, video σε αρκετά καλή ανάλυση

 

Ο προτζέκτορας θα συνδεθεί πάνω σε ένα υπολογιστή ή laptop. Άρα πρέπει να κάνουμε μια καλή και λειτουργική επιλογή υπολογιστή-προτζέκτορ μέσα στο οικονομικό μας πλαίσιο.

Το laptop θα είναι κυρίως για την αίθουσα οπότε για ελαφρά χρήση (σερφάρισμα ίντερνετ-παρουσιάσεις και office). Θα πρέπει όμως να συνεργάζεται με τον βιντεοπροβολέα για προβολή εικόνων, βίντεο και παρουσιάσεων άρα πρέπει να προσέξουμε να ταιριάζουν οι θύρες εισόδου εξόδου π.χ. VGA, HDMI, ήχος αλλά και τα απαραίτητα USB. Για το Internet output UTP/LAN ή ασύρματη σύνδεση με WiFi.

Φροντίστε ο υπολογιστής που θα πάρετε να έχει HDMI θύρα ώστε αν ο προτζέκτορ έχει και εκείνος να τα συνδέσεις μαζί για καλύτερες επιδόσεις αλλά και για μεγαλύτερο βάθος χρόνου χρήσης. Διαφορετικά κάποια στιγμή θα χρειαστείτε κάποιο μετατροπέα άρα κόστος και απώλεια στην ποιότητα προβολής. Επιπλέον ο HDMI περνάει τον ήχο από το ίδιο καλώδιο ενώ η έξοδος VGA όχι, άρα με την έξοδο VGA χρειάζεστε επιπλέον καλώδιο για να στείλετε τον ήχο σε κάποιο μεγάφωνο.

Πόση φωτεινότητα lumens χρειάζεται να έχει ο προτζέκτορας που θα επιλέξω

ANSI lumens

Συνθήκες προβολής /δωματίου

Μέχρι 1.400

Δωμάτιο μικρών διαστάσεων απόσταση προβολής 2-3 μέτρα με συνθήκες χαμηλού φωτισμού (κλειστά φώτα)

Από 1.400 έως 3.000

Σχολικές αίθουσες φροντιστηρίου & δωμάτια με απόσταση προβολής 3-5 μέτρα, συνθήκες μέτριου φωτισμού

Από 3.000 έως 4.000

Σχολικές αίθουσες & δωμάτια με απόσταση προβολής 3-6 μέτρα ή Ultra short Through projector σε συνθήκες κανονικού φωτισμού

Πάνω από 4.000

Αμφιθέατρα σε απόσταση > 6 μ ή προβολή ακόμα και υπό συνθήκες έντονου φωτισμού

 

Βέβαια με τον ίδιο τρόπο πρέπει να αναρωτηθούν στη συνέχεια τα σχετικά ερωτήματα για το ποιος είναι ο καλύτερος διαδραστικός πίνακας που θα συνδυάσω τον προτζέκτορα που αγόρασα ή ποιος είναι ο καλύτερος ασπροπίνακας για να κάνω και προβολές, ποιο τύπο ασπροπίνακα να διαλέξω, τι μέγεθος ασπροπίνακα να αγοράσω. Χρειάζομαι πανί προβολής ή μου αρκεί ένας ασπροπίνακας πορσελάνης ΜΑΤ που λειτουργεί και σαν ασπροπίνακας ενώ έχει μειωμένες αντανακλάσεις σε προβολή από projector και που συγχρόνως μπορώ να τον μετατρέψω σε διαδραστικό πίνακα?

 

Θα πρέπει να κάνετε κάποιες επιλογές που να ανταποκρίνονται στα παραπάνω χωρίς να ξεφεύγουμε πολύ στο οικονομικό προϋπολογισμό και πλαίσιο που έχετε, καθώς όπως είπαμε πρόκειται για σχολείο και ο προϋπολογισμός είναι συνήθως σφιχτός.

Καλέστε τους ειδικούς στην εκπαιδευτική τεχνολογία και τον σχολικό εξοπλισμό για να σας δώσουν ιδέες και προτάσεις αλλά να φτιάξουν μαζί σας δωρεάν και χωρίς υποχρέωση ή δέσμευση την καλύτερη τεχνικά και πιο οικονομική συνδυαστική πρόταση-επιλογή βιντεοπροτζέκτορα!

Η CONCEPTUM με 23 χρόνια εξειδίκευση στην εκπαιδευτική τεχνολογία, με την πολύπλευρη στελέχωσή της με ειδικούς στην τεχνολογία και τον σχολικό εξοπλισμό με συνεργάτες και χιλιάδες εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος εξειδικευμένος εισαγωγές-προμηθευτής Σχολικής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας από το 1995.

Ειδικοί συνεργάτες θα σας εξυπηρετήσουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο, Νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

 • Είναι επίσημος Εισαγωγέας για όλη τη χώρα των projector VIEWSONIC και Value Added Reseller για τους projectors EPSON
 • Όντας εισαγωγέας του Εκπαιδευτικού εξοπλισμού έχει πολιτική ειδικών τιμών για τα σχολεία.
 • Έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία στη Σχολική Τεχνολογία και δίκτυο συνεργατών με συνεργεία εγκατάστασης και τεχνικής υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα.

 

Χάρτης – Πρόσβαση

 

Επικοινωνία

Conceptum Α.Ε.
Έδρα: Χάμιλτον 3, 104 34, Αθήνα
Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 001998901000

 

Τηλέφωνα
210 88 38 858 210 82 22 050
69 39 300 401 210 82 22 070
211 411 40 80

info@conceptum.gr

 

Βρείτε Μας Στο Facebook!

Sitemap

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
PROJECTS